Facebook
AppStore GooglePlayStore

Odnos sa korisnicima


Mi se uvijek zalažemo i apelujemo na to da korisnici KUPI.ME medusobno sami rješavaju probleme i sporove (ukoliko dode do istih), te ih savjetujemo da procitaju pravila koriscenja. U slucaju da niste u mogucnosti da riješite odredeni problem (koji je nastao s drugim korisnikom), obratite nam se i pokušat cemo pomoci odnosno intervenisati.

Neki od najcešcih problema:

Kupio/la sam artikal
- Poslao/la sam novac ali artikal još nisam primio/la
- Aritikal koji sam kupio/la ne odgovara prodavacevom opisu.

Prodao/la sam artikal
- Ali još uvijek nisam dobio/la novac/uplatu
- Ali sam se predomislio/la i želim otkazati prodaju.

U slucaju da Vaš problem nije niti jedan od navedenih, molimo da pogledate stranicu sa često postavljenim pitanjima ili nas kontaktirate putem kontakt forme.

Poslao/la sam novac ali artikal još nisam primio/la

Žao nam je, ali KUPI.ME Vam ovdje ne može puno pomoci jer nemamo kontrolu nad transakcijama koje se vrše van ovog sajta. Ono što možemo uraditi za Vas jeste da Vam preporucimo da ostavite negativan komentar na korisnickom profilu i samim tim umanjite šanse da taj isti korisnik nekog drugog prevari.

Za više informacija kako izbjeci ovakve neželjene situacije u buducnosti, molimo da procitate naša pravila koriscenja.

Aritikal koji sam kupio/la ne odgovara prodavacevom opisu.

Žao nam je, ali KUPI.ME Vam ovdje ne može puno pomoci jer nemamo uvid u stvarno stanje proizvoda koji se prodaju putem ovog sajta. Ono što možemo uraditi za Vas jeste da Vam preporucimo da ostavite negativan komentar na korisnickom profilu i samim tim umanjite šanse da taj isti korisnik nekog drugog prevari.

Za više informacija kako izbjeci ovakve neželjene situacije u buducnosti, molimo da procitate našu pravila koriscenja.

Još uvijek nisam dobio/la novac/uplatu.

Žao nam je, ali KUPI.ME Vam ovdje ne može puno pomoci jer nemamo kontrolu nad transakcijama koje se vrše van ovog sajta. Ono što možemo uraditi za Vas jeste da Vam preporucimo da ostavite negativan komentar/feedback na korisnickom profilu i samim tim umanjite šanse da taj isti korisnik nekog drugog prevari.

Za više informacija kako izbjeci ovakve neželjene situacije u buducnosti, molimo da procitate našu pravila koriscenja.

Predomislio/la sam se i želim otkazati prodaju

U slucaju da ste se predomislili i želite zadržati artikal za sebe, najbolje je da jednostavno izbrišete vaš prodajni nalog koji ste objavili na KUPI.ME-u. Ako Vam je neki korisnik vec poslao novac, a Vi tek tada otkazujete prodaju, KUPI.ME administracija Vas ljubazno moli da korisniku vratite novac ili da mu predate artikal koji je vec platio. U slucaju da postupite suprotno ovome, pored toga što cete dobiti negativan komentar(od kupca) na Vašem profilu, bicete podložni sudskom gonjenju i trajnom odstranjivanju s ovog sajta zbog kršenja Pravila i uslova korištenja Kupi.Me .

Ukoliko imate neka pitanja, možete nas kontaktirati putem kontakt forme.